FILMI “SHOKE TE NJE SKUADRE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

P: Radiotelevizioni shqiptar, Tirane, 1984. S: Flamur Topi: R: Dhoksi Sahatci: O: Bujar Kokonozi: Pi: Milto Jorgji: Z: Kristaq Kristo: M: Sokol Shupo: RM: Ismail Balla – AM – : G: Eleni Toroveci: D: Jorgji Lole: Di: Eno Koco – AM –

A: Joni Kraja (Rudini): Altin Satka (Arberi): Xhelal Tafaj (traineri): Rezana Celiku (mesuese Zana): Petraq Mariani (babai): Eli9da Junshi (nena): Shkelqim Daja (Goni): Gazmend Gjoka (Gimi).

Ne realizimin e filmit ndihmuan klubet sportive    “17 Nentori” dhe “Parizani”.

Rudini eshte i pasionuar pas futbollit. Ai luan njekohesisht me skuadren perfaqesuese te pallatit te pioniereve dhe me skuadren e lagjes se tij. Koha kalon. Rudini bie ne mesime. Prinderit, trajneri, mesuesja kujdestare dhe shoku i tij Arber Sokoli shqetesohen shume.

Te Rudini ndikon per keq edhe nje futbollist i ri i nje skuadre te rriturish. Per pjesemarrje ne Spartakiaden Kombetare te Pioniereve trajneri i ve kusht noten mesatare ne mesime. Deshira per te luajtur futboll eshte aq e madhe, sa ai nen ndikimin e futbikkustut te skuadrs se te rriturve, qe tashme eshte perjashtuar nga garat e eliminatoreve.

Kjo i forcon bindjen se per t’u bere futbollist i vertete duhet te kryeje detyren e tij kryesore. Me ndihmen e Arbrit, mesues, trajnerit etj., ai ca nga ca del nga prapambetja. Ne ndeshjen e fundit te eliminatoreve ai pret me ankth ne stolin e rezervave. Ne kuadrot e funid te filmit ai niset bashke me shoket per ne finalet e Spartakiades.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here