FILMI “PLAGE TE VJETRA” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

 

P:Kinostudioja >Shqiperia e Re<,Tirane 1969. S:Dhimiter Anagnosti; R:Dhimiter Anagnosti; O: Faruk Basha; Pi: Namik Prizreni; AR: Mark Topollai, Xhezair Dafa; Z: Koco Tollko; Mo: Shpresa Papapavllo, Mira Mamaqi; FM; Ismail Balla; RM; Xhanfize Keko; N; Ramazan Bektashi; AO; Rakip Zeneli; Pk; Alush Shima;  Nd; Haxhi  Dersha; G; Llukan Bushi ; K; Shahin Klosi; D; Todi Bozo.

 

 

A: Roza Anagnosti (Vera); Ndrek Luca ( Gjini); Rikard Ljarja ( Naimi); Naim Frasheri ( dr.Pellumbi); Violeta Manushi ( nena e Veres); Sander Prosi ( babai i Veres);   Mark Topollaj ( Frroku); Tonin Ujka ,Agim Shuke, Todi Thanasi, Ndrek Shkjezi, Reshat Arbana, Zejnulla Hatibi, Saimir Kumbaro, Elpiniqi Bode, Teuta Rino, Bashkim Stiro, H,Terihati, S. Kajana, F. Vorfi.

 

Lauruar me cmimin e Republikes te Klasit   II per skenarin dhe regjine.

Spektri i keti filmi eshte i gjere: Fshati i ri qe elektrifikohet , njerezit e tij te rinj dhe te vjeter, miniera ku eksperimentohen metoda te reja te shfrytezimit te mineralit, spitali ku thyhen konceptet  e gabuara etj.

Inxhinjeri Naimi ka shkuar ne miniere per te mare pjese ne eksperimentimin e nje metode te re shpimi, te propozuar nga shoku i tij I shkolles. Ai  ndien kenaqesine e punes krijues

dhe vendos te largohet nga Ministria e te shkoje ne miniere . Ky vendim i Naimit bie ne kundershtim me  endrrat e se shoqes, Veres, e cila punon ne nje spital te madh dhe e ka te veshtire te shkeputet nga klinika moderne .Ne kontakt me shoket  e saj te punes dhe me punetoret e fshataret e operuar ,doktoreshe Vera bindet me ne fund se ajo mund te sherbeje si kirurge kudo ku e kerkon interesi i Atdheut . Ne konceptet e saj kryhet nje nderhyrje e frytshme kirurgjike.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here