FILMI “PARRULLAT” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Coproduksion France/Shqiperi-Les Films des TournellesAlbanian General Vision-Rossy Films-Les Films en Hiver – 2001. S: Ylljet Alicika; R: Gjergj Xhuvani; Dialogjet dhe adaptimi: Ylljet Alicika, Yves Hanchar; Dph: Gerald Thiaville; RM: Didie Ranz; Z: Pierre-Yves Lavoue; G: Alexander Mircev Roshkov; M: Denis Barbier; AR: Paskal Prifti; Pk: Durim Neziri; Pek: Shaqir Veseli; Producente: Anne – Dominique Toussaint, Pascal Judelewicz; Producenti shqiptar: Arben Tasellari, Arben Vehbiu, Gjergj Xhuvani; Producent francez: Raphael Berdugo, Franck Landron.

 

A: Artur Gorishti (Andrea), Luiza Xhuvani (Diana), Agim Qiriaqi – AM – (drejtori i shkolles), Birce Hasko – AM – (Sabah, sekretar i partise), Niko Kanxheri (cobani, Selman Tosku), Robert Ndrenika – AM – (Lleshi); Rita Lati (brigaderia Lume); Marko Bitraku (Gjini); Fadil Kujovska (Pashko); Mirjana Dedi (Mira); Festim Cela (Festim Tosku) etj.

 

Sponsorizuar nga: Qendra Kombetare e Kinematografise, Tirane, dhe nga Fond Sud Ministrise se Jashtme, Ministria e Kultures dhe Komunikacionit, Qendra Kombetare e Kinematografise Franceze- THECIF- Region Ile de France-Fondation Montecinemaverita (Locarno-Suisse), si dhe nga  Direction du Develeppment e de la Cooperatiion (DDC), Departamend Federal des Affaires Etrangeres et L’Agence intergouverenementale de la Francophonie.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here