FILMI “NJESITI GUERIL” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

P;Kinostudioja “ Shqiperia e Re”,Tirane 1969. S:Hysen Hakani,Muharrem Skenderi; R: Hysen Hakani; O: Saim Kokona; Pi: Shyqyri Sako; M: Agim Krajka; Z: Xhevat Behri; Mo: Manushaqe Halili; AR: Muharrem Fejzo, Xhezair Dafa; G: Llazar Knuti; Pk: Bujar Zajmi; AMo: Androniqi Vangjeli; AO: Bequr Vaqari, Pellumb Kallfa; Nd: Spiro Metalino; N: Zija Troplini; Pir: Skender Batku; D: Josif Krodhima; Di: Rifat Teqja.

 

 

A: Ndrek Luca (pergjegjesi i njesitit gueril); Petrit Llanaj (Agroni); Drita Haxhiraj (Drita); Saimir Kumbaro (Gjergji); Pellumb Dervishi (Besniku); Skender Plasari (anetar i  njesitit gueril); Kadri Pirro (Ludoviku); Lazer Vlashi (oficer kuesture); Vangjel Heba (toger Petro); Pjeter Gjoka (gjeneral italian); Sulejman Dibra (Agjenti 13); Spiro Urumi (Markalleshi); Avni Resuli (Demoni); Shkelqim Basha (Gramozi); Fitim Makashi (Vildani); Marika Kallamata (nena e Gjergjit) Zejnulla Hatibi (kaporal Xhino), Fatos Haxhiraj, Marie Logoreci, Hysen Pelingu, Dhimiter Pecani, Fiqiri Seidaj, Jonuz Dini, Çesk Vuksani, Zef Marashi, Neki Shkaba.

 

Ne film trajtohet veprimtaria e nje njesiti gueril.Nder personazhet kryesore shquhet “Çekani”, punetor komunist, njeri i pjekur dhe me pervoje revolucionare, i guximshem dhe gjakftohte,si dhe shoket e tij Agroni,Gjergji,Besniku,Drita e dhjetra te tjere.

Fashistet arrestojne atdhetare,i torturojne ata gjer ne vdekje,por nuk nxjerrin dot informata.Kjo e shtyn kuesturen te gjeje menyren per te futur brenda levizjes spiune dhe provokatore.Per t’ia arritur ketij qellimi ajo mbeshtetet te Ludoviku,nje bir tregtari,me karakter te dobet,i cili ka qene dikur shok me shkolle ne Gjergjin.Megjithekete,njesiti gueril arrin t’i shkaterroje planet djallezore te armiqeve dhe te tradhtareve.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here