FILMI “NJE SHOQE NGA FSHATI” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1980. S: Ruzhdi Pulaha: R: Piro Milkani: O: Rudolf Radovani: Pi: Arben Basha: M: Agim Krajku: Z: Fahri Jukniu: Mo: Krisanthi Kotmilo: PK: Dhimiter Theodhori: G: Fatos Rrudha: Red: Natasha Lako: N: Milianov Mullai: D: Naim Bardhi: Di: Ferdinand Deda – AM –.

Pandi Raidhi u nderua me medaljonin e Festivalit IV te Filmit Artistik Shqiptar 1981 per rolin e Bakos.

 

A: Violeta Manushi – AP (Ollga): Robert Ndrenika (Agushi): Sotiraq Bratko (Tirka): Elvira Diamanti (Lulja): Pandi Raidhi – AP – (Bako): Stavri Shkurti –AM (sekretari i Partise): Raimonda Bulku (Meli): Mirush Kabashi (shoferi).

 

Filmi eshte vazhdim i komedise “Zonja nga qyteti” te drama turgut Ruzhdi Pulaha. Nepermjet situatave mjaft te kendshme e humorit te bukur tregohet zhvillimi i metejshem i personazheve dhe ne vecanti i Ollges.

Dalin personazhe te reja. Postieri Agush, qe ka zevendesuar Malon, eshte ne siklet per te bijen: ai i ka zgjedhur vete nje burre, ndersa e bija dashuron Tirken.

Ollga kthehet nga nje mbledhje ne qytet. Ne shtepi gjen gezim te madh: Vajza i ka lindur nje nipce. Bako hokatari i kendon bebit ninananen e pare.

“Na ishte nje Ollge qe e mbante veten per zonje…

Ec e ec e kjo zonje nga qyteti na u be nje shoqe nga fshati”.

Ne film del ne pah solidariteti e puna e perbashket per te shtuar pasurine e cooperatives, per tab ere me te bukur te ardhmen. Ndihet dashuria dhe kujdesi i Partise per njeriun. Sekretari i organizates eshte njeri gojembel, parimor e i papertuar.

Te gjitha keto ushqejne te shikuesi admirimin per fshatin e ri, per njerezit qe jetojne atje dhe per punen e tyre te nderuar.

 

Për të gjithë ata që marrin shkrimet autentike nga faqja Aktorët Shqiptarë.info,  dhe nuk citojne burimin do të paditen në gjykatë dhe pranë AKEP (Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare) për bllokimin e web-faqeve të tyre në territorin Shqiptar, në bazë të Nenit 80, Ligji 35/2016. Faleminderit për mirëkuptimin.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here