FILMI “NE VINIM NGA LUFTA” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1979. S: Vladimir Mecaj: R: Spartak Pecani: O: Lionel Konomi: Pi: Alush Shima: M: Shaqir Kodra: Z: Spiro Konduri: RM: Atalanta Pasko: Pk: Mihal Rama: Red: Kico Blushi: G: Llukan Bushi: Fatmir Bermema: Pek: Vladimir Bizhga: N: Fehmi Cuka: Pir: Skender Batku: MD: Gjergj Mazreku: D: Viktor Hykollari: Di: Ferdinand Deda – AM –

 

A: Dhimiter Pecani (Arifi): Pandi Raidhi – AP – (Dulia): Muhamet Sheri (Malo): Vangjel Heba – AM – (Andoni): Ilia Shyti (Abdyli): Tinka Kurti – AP – (Arshia): Vangjo Kosta (doktor Halimi): Liza Vorfi (Maria): Mirush Kabashi (Stiliani – piktori): Mimoza Topulli (Zana): Dhimiter Trajce – AM – (Muharrem Binoku): Lec Vuksani (Xhevdeti): Ndrek Shkejzi (Nikollaqi): Zija Grapshi (Ali Qato): Enver Dauti – AM – (Saliu): Vasillaq Vangjeli (Xheladini): Marika Kallamata (Maxhideja): Sulejman Dibra (roja partizane).

 

Jane vitet e para te pasluftes. Pushteti i ri shtetezon banker, fabrikat e minierat, u vendos tatim-fitime borgjezeve e tregtareve qe kane thither djersen e gjakun e popullit. Nje ish-specialist i vjeter thirret nga partizanet per llogaritjen e tatim-fitimeve. Duke perfituar nga te fshehtat e profesionit, ai perpiqet te ndihmoje borgjezine. Por syri i njerezve te pushtetit te ri eshte vigjilent. Ai dhe klasa e tij kane deshtuar me turp.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here