FILMI “NE ÇDO STINE”

0

 

 

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1980.

S: Bashkim Hoxha, Viktor Gjika: R: Viktor Gjika – AM – : O: Pellumb Kllafa: Pi: Alush Shima: M: Aleksander Peci: Z: Spiro Konduri: Mo: Neriman Furxhi: PK: Vjollca Dylgjeri: G: Liliana Tesho: N: Agim Buxheli: D: Vangjush Leka.

A: Anisa Markajan (Zana): Arben Imami (Bardhyli): Pavlina Leka (Mira): Spiro Dumi (Astriti): Ermira Babidi (Ela): Ardian Cerga (Leka): Ylli Demneri (Ylli): Tomor Nushi (Iliri): Karafil Shena (Fotaqi): Ema Shteto (Quksia).

Ne film jane perdorur vargje te poeteve: J. de Rada, D. Agolli, I. Kadare, F. Arapi, N. Lako, F. Gjata, J. Naci, Xh. Spahiu dhe vargje popullore.

Solist ne violincel: Gezim Laro – AM –

Ne realizimin e filmit ndihmuan skuadrat e volejbollit “Dinamo” dhe “Skenderbeu”.

Anisa Markajan mori kupen e Festivalit IV Filmit Shqiptar 1981 per rolin e Zanes dhe Arben Imami mori medaljonin per rolin e Bardhylit.

Filmi eshte nje pergjithesim poetik i portretit te rinise.

Idete shfaqen nepermjet linjes se dashurise midis Bardhylit dhe Zanes, studente. Eshte diagrami i kesaj dashurie qe percakton strukturen kompozicionale te filmit. Me mjeshtersi zbulohen endrrat, deshirat, prirjet dhe detyrat qe i presin ne jete.

Megjithese studiojne ne profile te ndryshme, Bardhyli per violoncel dhe Zana per gjeologji, dashuria e paster i ben qe ta ndiejne njeri-tjetrin te afert dhe te zgjerojne sferen e shqetesimeve vetjake.

Dashuria e tyre eshte edhe nje goditje ndaj koncepteve te shtrembera.

 

 

Për të gjithë ata që marrin shkrimet autentike nga faqja Aktorët Shqiptarë.info,  dhe nuk citojne burimin do të paditen në gjykatë dhe pranë AKEP (Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare) për bllokimin e web-faqeve të tyre në territorin Shqiptar, në bazë të Nenit 80, Ligji 35/2016. Faleminderit për mirëkuptimin.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here