FILMI “NDERGJEGJA” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, TIrane 1972. S: Hysen Hakani: R: Hysen Hakani: O: Saim Kokona: Pi: Bujar Zajmi: M: Limos Dizdari: Z: Lirim Malosmani: RM: Marika Vila: AR: Ibrahim Muca, Liri Brahimi: Pk: Arben Basha: G: Llukan Bushi, Elda Pishtari: AO: Beqir Vaqarri, Bashkim Asllani: AZ: Lavdi Fortuzi: Nd: Nuri Metani: Mo: Elda Budini, Nina Harito: N: Hysen Milla: Pir: Skender Batku: D: Spiro Metalino: K:Ermin Bermema: Di: Ermir Krantja.

 

A: Rikard Ljarja (Kujtimi): Roza Anagnosti (Arta): Fitim Makashi(Petro): Gezim Kamia (ndihmesmekanik): Petrit Llanaj (sekretari i organizates): Gjon Karma (xha Veliu): Lazer Vlashi (prokurori): Spiro Urumi (babai i Artes): Lazer Filipi ( drejtori): Ismail Zhabjaku, Marika Kallamata, P. Rada, T. Sotiri, A. Biza, L. Pepa, A. Mituko, Z. Pali, R. Dajci, N. Zerova.

 

Kujtimi eshte mekanik ne oficinen e riparimit te automjeteve. Nje dite padashur ai la pa shtrenguar valvolen e frenimit te nje kamioni. Kjo u be shkas qe shoferi petro, nje njeri i shume i ndergjegjshem dhe puntor i palodhur, peson aksident qe gati i kushton jeten e nje qytetari. Makina demtohet rende, Petros i hiqet verejtje.

Mekanikun fillon ta vrase ndergjegja, por nuk gjen forca te brendshme per te denoncuar veten. E fejuara e tij, nje mesuese e re, e ndihmon te gjeje forca dhe t’i hape zemren kolektimit.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here