FILMI “MURI I GJALLE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1989. S: Natasha Lako; R: Muharrem Fejzo; O: Ilia Terpini – AM –, Vangjush Leka; Pi: Arben Basha; Z: Abdulla Osmanlli; M: Zef Coba; RM: Shpresa Papapavllo; G: Rakip Lamaj, Llukan Bushi; AR: Gjergj Xhuvani; AO: Viktor Sharko; Pk: Agim Hysa; Mo: Lulieta Jakubini; Nd: Naim Distafa; Md: Agim Duka; D: Uran Strazimiri; Di: Eno Koco – AM –.

Kompozitori i filmit, Zef Coba u nderua me cmimin e dyte dhe operatoret Ilia Terpini dhe V. Leka me cmimin e trete ne Festivalin IX te Filmit Shqiptar.

 

A: Luiza Xhuvani (Fata); Ilir Sulejmani (Gjeto); Elvira Diamanti (Teuta); Gezim Rudi (Kledi); Rajmonda Bulku (Gelina); Edmond Budina (Brenku); Vangjel Toce (Klaudi); Lec Bushati – AM –(plaku Arber); Stavri Shkurti – AM – ; Ilir Borodani.

 

Mbeshtetet dhe e zhvillon subjektin ne baze te legjendes se njohur te murimit dhe te kalase se Rozafes ne Shkoder. Filmi eshte nje interpretim artistik i asaj qe populli ka konservuar ne shekuj, te idese se sakrifikimit per vazhdimin e jetes. Tre vellezer, tri kunata dhe nje mur qe ngrihet dhe rrezohet… qe te mos bjere perseri duhet te flijohet njera nga kunatat… Kujt do t’i bjere radha… i njohur si tregim popullor, tashme ne nje kapercim ne ekranin e kinemase, personazhet do te ringjallen e do te marrin jete per nje nderthurje te re kinematografike.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here