FILMI “MONDI DHE DIANA”

0

 

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1985.

S: Gaqo Bushaka; R: Besim Kurti; O: Saim Kokona – AM -; Pi: Namik Prizreni – PM-: M: Maksim Shehu Z: Vangjel Leka; RM: Elda Budini (Xholi); AR: Shkelqim Daja, Armand Xhuli; Ao: Frederik Ivanaj, Pellumb Panariti, Red: Nexhati Tafa; Pk: Bujar Luca G: Ylli Muci; Pek: Vladimir Bizhga; Md: Fatmir Begolli; Ad: Astrit Sula; N: Ziaudin Cuci; ko: Ermelinda Mazreku; re: Ilir Demaliaj; Zh: Nina Andoni; Pk: Bujar Luca: D: Naim Bardhi Di: Ferdinand Deda – AM –.

 

A: Adlei Basha (Mondi), Guliem Radoja (babai); Violeta Dede (mesuesja) Fatmir Gurio (Gimi-shok shkolle) Drita Haxhiraj (nena e Mondit) Zija Grapshi – AM – (kujdestari i cirkut) Taulant Tafa (nje nxenes) Sokol Todi (shok i Mondit) Ndrek Shkejzi – AM – (peshkatari) etj.

 

 

Mondi, nxenes i ciklit te ulet shkon mjaft mire me mesime, por ka nje natyre te vecante; eshte impulsiv. Mesuesja e tij e re nuk e kupton natyren e tij dhe ne njefare menyre i kundervihet. Keshtu vepron dhe nena e Mondit. Ndryshe e kuptoni i ati. Ky ndjek me kujdes zhvillimin dhe prirjet pozitive te tij dhe perpiqet qe djali, qe ne kete moshe, te krijoje personalitetin e tij. Por, edhe midis tyre per nje kohe te shkurter ka nje mosmarreveshje. Babai qe kohen e lire e kalon ne stervitjen e kafsheve te cirkut amator te qytetit ku zhvillohen ngjarjet, lodhet me qenin Diana dhe e braktis, duke harruar qe Mondin dhe qenin e lidh nje miqesi e ngushte. Do te kalojne ditet plot ankth, derisa Diana te rikthehet ne cirk e te korre sukses qe ne shfaqjen e pare, ate qe nuk beri dot i ati me Dianen e beri Mondi me durim…

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here