FILMI “MIMOZA LLASTICA” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

P:Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1973. S: Nasho Jorgaqi: R: Xhanfize Keko: O: Ilia Terpini: Pi: Myrteza Fushekati: M: Robert Radoja, Aleksander Lalo: Z: Abdulla Osmanlliu: AR: Esat Ibro, Liri Ibrahimi: PK: Alush Shima: G: Lucie Gjoncaj: AO: Bashkim Asllani, Diana Diamanti: Mo: Emine Kasapi: Pek: Fisnik Pulaj: N:Astrit Sinani: D: Josif Krodhima.

 

 

 

 

A: Zhaklina Dhimojani (Mimoza): Violeta Manushi – AP- (gjyshja): Teuta Doci (Sava): Ema Shteto (Leti): Anila Kardhashi (Eva): Teuta Profi, Elena Dilo, Olizema Pasko, Silvana Banja, Rudina Pema, Pavlina Mani, Ilia Shyti, Ahmet Pasha, Ilir Grezda.

 

Mimoza eshte vajze e perkedhelur dhe kryenece. Ajo prêt qe cdo gje t’ia pergatise gjyshja, mburret para femijeve te tjere dhe u prish lojerat. Ata zemerohen nga sjelljet e saj. Mimoza u bertet, madje edhe i debon nga shtepia dhe detyrohet te luaje vetem me kukullen dhe automobilin e saj. Per shkak te saj femijet ndahen ne dy grupe.

E ema e qorton, femijet e therrasin Mimoza “llastica”.

Vetmia, qendrimi i  gjithe diten me gjyshen eshte dicka e padurueshme. Mimoza futet perseri ne mes te femijeve dhe ndihet e lumtur.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here