FILMI “MILITANTI” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P:Kinostudioja ,”Shqiperia e Re”, Tirane 1984. S: Kico Blushi: R: Piro Milkani – AM – : O: Aleksander Kasneci: Pi: Namik Prizreni – PM – : M: Kujtim Laro – AM – : Z: Flora Uka: RM: Krisanthi Kotmilo: PK: Ylli Beqiri: G: Llukan Bushi, Rakim Lamaj: AR: Flamur Koci, Ylli Demneri: AO: Sokol Meksi, Artan Lipivani: ND: Maksim Bodeci: Pek: Mentor Muca: MD: Ilir Skenderi: Mo: Marieta Germenji: Zh: Mira Mecule: N: Ziaudin Cuci: Pir: Luftar Brace: Ko: Vladimir Pistuli: D: Qirjako Bullano: Di: Eno Koco.

Aktori Timo Flloko u nderua me kupen e Festivalit VI te Filmit Artistik Shqiptar qe u mbajt ne Tirane 1-5 tetor 1985 per interpretimin e rolit te Visar Shundos.

 

A: Timo Flloko (Visar Shundo): Agim Shuke (Musai): Artur Gorishti (Marku): Margarita Xhepa – AM – (nena e Vlasarit): Thimi Filipi – AM – (xha Petrushi): Arta Shapllo (Ana): Edmond Mehilli (Isufi): Ylli Demneri (Kujtimi): Niko Kanxheri (Refati): Petrit Malaj (Prenka): Kostaq Nika (Reshiti): Arben Kruta (Niku): Tatjana Lezha (motra e Visarit): Ndrek Prela (Idrizi): Violeta Sekaj (nene Resmija): Elez Kadria (Ndrec Kola): Nefail Piraniqi (drejtori i burgut).

 

Ky film eshte ndertuar mbi disa motive nga jeta e revolucionarit dhe militantit komunist Vasil Shanto.

Heroi i filmit eshte prane njerezve ne balle te aksioneve te guximshme. Ai tregohet kurdohere i zgjuar, i guximshem dhe i vendosur ne lunten kunder armiqve. Ai eshte personalitet politik dhe njeri i aksionit, i devotshem dhe i sakrifices.

Filmi ka gjuhe emocionuse. Portretetm e te aferme dhe te bashkeluftetareve te heroit te frymezojne ne idealet dhe shpirtin e tyre revolucionar.

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here