FILMI “MELODI E PANDERPRERE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1985. S: Dhimiter Xhuvani; R: Fehmi Hoshafi; O: Bashkim Asllani; Pi: Astrit Tota; M: Tahsim Hoshafi; Z: Xhevat Behri; RM: Peri Mato; Red: Kico Blushi; G: Albert Stermolla; Pek: F. Tufina; AR: Pellumb Dervishi; AO: Pellumb Panariti; Mo: Kadrie Barusha; Zh: Majlinda Berxolli; Nd: Nuri Metani; Ad: Vojo Kola; ko: Arben Laska; re: Ilir Demaliaj; N: Fehmi Cuka; D: Naim Bardhi; Di: Eno Koco – AM –.

 

A: Albert Verria – AM – (xha Jani); Shpetim Shmili (pergjegjes sektori) Vangjel Agora (Doktori); Spiro Urumi, Jul Qesari (Lilo) Mimoza Veseli.

Ne episode: Mitro Kuteli, Elvira Bregu, Odhise Goro, Katina Polo.

Ne realizimin e filmit ndihmuan kooperativa e fshatit Borsht e rrethit te Sarandes si dhe fshataret e Qeparose dhe qytetaret e Himares ne rrethin e Vlores.

 

I konceptuar ne kufijte e nje kinonovele filmi trajton nje teme sa me te thjeshte, aq dhe njerezore: dashurine e njeriut per punen. Ne qender te ngjarjeve eshte nje bari i dalluar, me tufen e tij te dhive, eshte bota e tij intime dhe njerezore.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here