FILMI “MAO CE DUN” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

Mao Ce Dun është film shqiptar i vitit 2007 me regji nga Besnik Bisha dhe skenar nga Besnik Mustafaj.

 

Një film elegant, megjithëse provokues dhe gati gati një komedi e errët. Ky film tronditës shpalos realitetin në një vend komunist në vitet 70 përmes syve dhe veprimeve të zgjuara të një cigani të zakonshëm. Ngjarja zhvillohet në një qytet të vogël në Shqipëri ku përveç jetësës civile të mirë organizuar të banorëve ndeshemi edhe me një komunitet të vogël ciganësh. Rrjedha e qetë e jetës së tyre trazohet nga lindja e një fëmije. Djali i nëntë i familjes cigane do të gëzojë jo vetëm familjen e tij por të tërë komunitetin rom. Në fakt, lindja dhe mirëqenia e tij do të jenë në krye të axhendës së marrëdhënieve zyrtare shqiptaro kineze. E çfarë mund ta trondiste pushtetin e fortë komunist të kohës Epo, lindi një fëmijë.. dhe jo një fëmijë si githë të tjerët.. Emri i tij është Mao Ce Dun. Një Mao Ce Dun cigan i viteve 70.

 

Interpretojne aktoret: Fadil Hasa (Hekuran Romalini); Miola Sitaj (Sulltana); Driola Dega (Xhina); Marko Bitraku (Myslymi); Vangjel Toçe (Tahiri); Zehrudin Dokle (Abdiu); Mina Koxhaku (Hyseni); Sadush Ylli (Petriti); Genc Fuga (Genci); Jorida Meta (Nenpunesja); Mehmet Xhelili (Xhaferi); Olta Daku (Kryetarja e lagjes); Guri Koço (Sekretari i pare); Fadil Kujofsa (Skenderi); Natasha Sela (Fallxhorja); Besim Kurti (Drejtori); Ervin Bejleri (Xhema); Romir Zalla (Polici).

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here