FILMI “LUNDRIMI I PARE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

 

P:Kinostudioja ,”Shqiperia e Re”, Tirane 1984. S: Shefqet Tigani: R: Hysen Hakani: O: Vangjush Valla: Pi: Ilia Xhokaxhi: M: Agim Krajka: Z: Flora Uka: Red: Natasha Lako: Mo: Shpresa Papapavllo: Pk: Ylli Beqiri: G: Rakip Lamaj: AR: Albert Xholi, Armand Xhuli: AO: Pandeli Polena, Artan Lipivani: Ko: Dashnor Shytaj: D: Teodor Siliqi: Di: Ermir Krantja.

 

A: Stavri Shkurti – AM – (Boraku): Ndrek Luca – AP – (Qazimi): Vangjel Heba – AM – (Mihali): Kristaq Skrami – AM – (Petriti): Mina Koxhaku (Petro): Arben Latifi (Iliri): Ketrin Gjonace (Aulona): Lida Hoxha (Valmora): Gjergji Luca (Bujari): Muharrem Hoxha (Habibi).

 

Ne kolektivin e anijes “Shqiponja” ka kohe qe zien menimi per gjetjen dhe studimin e zonave te gjuetise se peshkut. Mes ketyre debateve e fillon punen Petriti, nje oficer marine i ri. Ai perkrah kapiten Borakun, qe ngulmon ne futjen e metodave te reja per kapjen e peshkut.

Mendimi i ri has pengesa. Keto i shfaqin njerez qe shikojne vetem interesat e castit.

Propozimi i Borakut behet problem partie e drejtorie e me ne fund miratohet, por deri ne realizimin e tij do te kalojne shume dite. Duhet punuar me pjesetaret e ekuipazhit qe te kuptojne leverdine e madhe te gjuetise pellagjike (keshtu quhet metoda e re e peshkimit) dhe mes ketyre veshtiresive nis studimi i Pjetrit.

Nderkohe krahas problemeve te punes, ne jeten e perditshme te pjestareve te ekuipazhit ndodhin ngjarje te ndryshme. Boraku behet gjysh, Petriti bind te fejuaren se puna ne peshkim eshte po aq e bukur sa edhe ajo ne floten tregtare, ndersa marinari me i ri i ekuipazhit te anijes “Shqiponja” ia fiton zemren vajzes qe dashuron.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here