FILMI “LUME DRITE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1975. S: Agim Cerga R: Ismail Zhabiaku: O: Petraq Lubonja : Pi: Azis Karalliu : M: Avni Mula – AP – : Z: Skender Nuzi: RM: Krisanthi Kotmilo: G: Liliana Tesho: PK: Ilia Xhokaxhia: AR: Albert Xholi: N: Zijaudin Cuci: D: Adriatik Beqiraj: Di: Rifat Teqja.

Petraq Lubonja u nderua me cmim te vecante per punen e opratorit ne Festivalin e Filmit Shqiptar, 1976.

 

A: Ilir Celia (Adushi): Ymer Bala (mesues Bardhi): Zana Dema (mesuesja): Zef Nikolla (drejtori): Zhani Zicishti (mesues i histories): Tinka Kurti (halla): Tonin Ujka (mesues).

 

Ne realizimin e filmit ndihmuan shkola 8-vjecare dhe kooperativa bujqesore e Kallmetit si dhe ansambli “Ciftelia” i Lezhes.

 

Filmi trajton perpjekjet e trupit pedagogjik te nje shkolle per te sjelle ne rruge tem bare nje nxenes,i cili eshte larguar nga shkolla. Mesues Bardhi gjen celesin per t’u future ne zemren e ketij femije dhe i rikthen atij dashurine per shkollen.

Mardheniet e tij me Adushin jane nje shembull qe zberthen kuptimin e drejte te marredhenieve mesues-nxenes.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here