FILMI “KUR ZBARDHI NJE DITE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja ‘Shqiperia E Re ’,Tirane, 1971. S :Anastas Kondo, Ksenofon Dilo, Piro Milkani,  R: Piro Milkani; O:Petraq Lubonja: Pi;Aziz Karalliu, M; Feim Ibrahimi; Z; Xhevat Behri; PK; Alush Shima; RM; Donika Muci; AR; Ibrahim Muca; Kristaq Mitro; Mo; Androniqi Vangjeli; G; Lucie Gjincaj; Dashamir Turku; AO; Arben Basha, Beqir Vaqarri ; Nd; Skender Alliu; N; Muhamer Zemblaku; Pir; Skender Batku; D; Spiro Metalino; Di; Ermir Krantja.

 

I – A; Demir Hyskaj – AM –  (shoferi); Birce Hasko (ballisti) Drita Bardhi (gruaja e shoferit ); Hasan Konci (llogaritari ); Pandi Siku ( hamalli ); Zija Grapshi ( tipograf ); Skender Plasari (anetari i njesitit); Ferdinand Radi ( tipograf ); Leka Krute ( ballist ); Myqerem Ferra ( ballist ); Piro Sava ( profesori ballist ); Luftar Veshi, Vangjush Furxhi, L. Pepa, A. Rada, A. Hasko, L. Toto,   Z. Kapaj, Xh. Xhafa.

 

II – A; Pandi Raidhi – AM- ( xha Loni ); Rikard Ljarja ( komisari ); Kadri Roshi – AM – ( kryetari i keshillit ); Bexhet Nelku  ( kapiten gjerman ); Adelina Xhafa  ( partizane ); Mihal Stefa – AM – ( fshatari plak ); Albert Verria ( bakalli ); Tonin Ujka ( arixhiu ); Lavdie Bisha ( arixhesha ).

 

III – A; Timoleo Flloko – AM – ( Mecoja ); Gjyzepina Kosturi – AM – ( sherbyesja e manastirit ); Kristaq Mitro ( partizan ); Diana Panariti ( infermiere Partizane ); Piro Eshi ( partizan i plagosur ).

 

 

Filmi eshte ndertuar mbi  bazen e tri tregimeve,te cilat ne pamjen e jashtme duken te shkeputur nga njera-tjetra, por te para se bashku krijojne nje tablo qe flet per heroizmin e njerezve te thjeshte ne ditet e Luftes  Antifashiste Nacionalclirimtare. Ne tregimin e pare shoferi Thoma Shpuza ngarkohet nga njesiti gueril i qytetit t’u coje partizaneve ilegalisht arme qe maskohen ne thaset me miell te nje reparti gjerman . Shoferi me gjakftotesi i kalon te gjitha postoblloqet dhe shpie ne vend porosine e shokeve . Ne tregimin e dyte behet fjale per projektin e partizaneve dhe te fshatareve ne prag te clirimit per ndertimin e nje ure qe lidh krahinen me zonat e cliruara . Dhe kur ish-bariu Meco  ( ne tregimin e trete ) gjendet i rrethuar ne nje manastir , per te eshte e natyrshme se duhet te sakrifikoje per te shpetuar jeten e shokeve te plagosur. Ai e ben kete se eshte i bindur qe lufton per nje ideal te madh.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here