FILMI “KREVATI I PERANDORIT” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

P:Kinostudioja “Shqiperia e Re”,Tirane, 1973 S: Dritero Agolli, Endri Keko: R: Endri Keko: O: Petraq Lubonja: Pi: Astrit Tota: M: Cesk Zadeja: Z: Fahri Jukniu: G: Llazar Knuti: Mo: Shpresa Papapavllo: Pir: Skender Batku: AO: Beqir Vaqarri: N: Ziaudin Cuci: D: Haxhi Dersha.

 

 

A: Pandi Raidhi (partizani Meke).

Realizuar sipas poezise “ Partizani Meke te Dritero Agollit”.

 

Ngjarjet zhvillohen ne diten e pare te clirimit te Tiranes. Nje partisan i thjeshte, Mekja, hyn ne pallatin ku kishte enderruar te jetonte ish-mbreti Zog dhe ku kishin zhvilluar ceremoni te ndryshme hierarket fashiste e naziste gjate pushtimit te vendit 1939-1944. Ashtu kishte fjetur Viktor Emanueli III kur ishte “ vizituar” Shqiperine me 1941. Duke pire duhan me llulle ai i drejton ish-perandorit fashist fjale sarkastike.

“Se vertet ti je perandor por vjen nje kohe qe dalin perandore mbi perandore, dalin perandore qe ta zene vendin si une, nje palo coban me opinga…”. Me keto fjale partizani Meke shpreh urrejtjen e popullit per mbreterit dhe perandoret.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here