FILMI “KERCENIMI” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P:Kinostudioja ,”Shqiperia e Re”, Tirane 1981. S: Apostol Nasi: R: Mark Topallaj: O: Ilia Terpini – AM –: Pi: Astrit Tota: M: Robert Radoja: Z: Koco Tollko: Red: Bashkim Hoxha: RM: Marika Vila: PK: Ilia Xhokaxhiu: G: Rakip Lamaj: Bujar Gjashta: AR: Esat Bermema: Astrit Sula: AO: Vasil Rapo, Besim Hoxha: D: Skender Alliu: Di: Ferdinand Deda – AM –

 

A: Raimonda Bulku (Ema): Piro Kita (Arbeni): Aleksander Pogace (Peteri): Beb Shiroka (Cvetko): Antoneta Papapavli (Marina): Vangjel Agora (Besniku): Skender Cala (Stavri): Agron Gashi (Skafandra): Karafil Shena (Jacja): Andon Koco (Zamiri): Stavri Shkurti – AM – (shefi).

 

Filmi tregon tentativat e armiqve te jashtem, qe perpiqen te depertojne ne objektet e rendesishme ushtarake te vendit tone.

Objekti eshte nje baze detare ku riparohen nendeteset. Njeriu qe duan te rekrutojne eshte Arbeni, inxhinier konstruktor. Per te arritur te ky ushtarak agjentura e huaj shfrytezon miqesine e tij me Emen, studente ne Institutin e Larte te Arteve, Ema eshte vajza e nje gruaje me kombesi te huaj.

Marina Kristafi, agjente, fillon te riaktivizohet dhe e detyron te bijen te veproje.

Ca nga ca Ema zhytet ne llumin e tradhtise. Ne fillim per te bere disa fotografi ne zonen ushtarake e me pas te regjistroje disa biseda me Arbenin. Kompromentimi i pare e shpie larg: Ajo duhet te helmoje njerin prej shokeve te klases qe ka filluar te dyshoje per te.

Vajza jeton nje drame te forte. E ema i rri mbi koke. Vendos te denoncoje veten. Fotografite dhe regjistrimet e bisedave te saj me Arbenin, agjentura i perdor si presione per te rekrutuar inxhinierin e ri. Por Arbeni me dashuri te madhe per Atdheun dhe me ndergjegje te larte ne detyre kundershton dhe nuk pranon nje tradhti te tille.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here