FILMI “JETA NE DUART E TJETRIT” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1990. S: Lliko Nano; R: Albert Xholi; O: Bardhyl Martiniani; Pi: Kleo Nini; M; Thoma Simaku; Z: Abdulla Osmanlliu; RM: Perihan Mato; G; Milto Carka; Pk: Riza Oparaku; AR: Alfred Trebicka, Adrian Selimi; N: Vasil Rino; AO: Ramazan Bekteshi; Pek: Sabri Basha; Nd: Hamdi Qordhja; D: Nexhmi Backa; Di: Eno Koco – AM –.

Eva Alikaj u nderua me cmimin e dyte per interpretimin e rolit te Anes ne Festivalin IX te Filmit Artistik Shqiptar, nentor 1991.

 

A: Eva Alikaj (Ana); Kristaq Skrami (Fredi); Bujar Asqeriu – AM – (nenpunesi i larte i shteit, Spiro); Spiro Petromilo (Luani ose Arbeni); Merita Cocoli (gruaja e Spiros); Eli Bici (shefja e laboratorit); Vasillaq Godo (babai i Anes); Arben Tartari (Bashkimi); Mirela Martiniani (Lena); Adem Gjyzeli (ndihmesi i Spiros); Mehdi Malkaj (i dehuri).

 

Nje takim rastesor pas vitesh te tera ndarjeje te dy shokeve te te njejtit fakultet: njeri ne fshat si agronom, ndersa tjetri i ka levizur te gjithe “guret” dhe ka ngjitur shkallet e karrieres ne saje edhe te merritave te babit te tij. Por, gjithcka ndryshon nga nenpunesi i larte i ministrise njihet me gruan e shokut. Ai zgjon tek agronomi manine e kryeqytetit. Nenpunesit te larte te ministrise nuk i mungon asgje; ketij “agai te socializmit”  i mungon nje femer e bukur dhe joshese. Nje drame e trishtuar te cilen e do ta ndieje thelle Ana, femer me dinjitet dhe e virtytshme. Kerkohet te paguhet nje harac i larte per te “pushtuar” Tiranen. Ndershmeria, pastertia e shpirtit dhe bukuria e ndjenjave, provokohet rende nga ky korrupsion in je zyrtari te paskrupullt.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here