FILMI “I DASHUR ARMIK” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Arben Tasellari, 2004. S: Dhimiter Xhuvani, Gjergj Xhuvani, R: Gjergj Xhuvani, DF: Narakeo Kosal, Z: Stefan Schmalh, Herve Guyader, Emmanuel Croset, Pi: Durim Neziri, Pk: Durim Neziri, Dhimiter Theodhori, Regjia generale: Besim Kurti, Stephane Zito, ARI: Francois Chaillou, D: Philippe Dejon, RM: Dizder Ranz, Arben Tasellari, co-producterus: Dirk Beinhold, Arben Tasellari, Producent: Pascal Judelewicz. Sponsor: News 24, Ambasada Franceze, INSIG, Bashkia Tirane, Astra Club, General Vision, Akkord Produktion.

 

A: Ndricim Xhepa – AM – (Harun Bonata), Peter Lhomeyer (officer gjerman), Luiza Xhuvani (Vali), Nina Petri (kunata e Harunit), Margarita Xhepa – AP – (nenemadhja), Birce Hasko – AM – (cifuti), Rinaldo Rocco (ushtari italian Xhuliano), Marko Bitraku (burri impotent i Valit), Agim Qiriaqi – AM – (ballisti), Helidon Fino (partizani), Lefter Simoni (vellai i Arunit), Anila Varfi (gruaja e Arunit), Niko Kanxheri (prifti).

 

Ngjarja zhvillohet ne nje familje te Shqiperise se mesme gjate Luftes se Dyte Boterore dhe percillet mesazhi i tolerances. Ne qender te filmit eshte nje tregtar shqiptar, nje burre dhe nje grua me lidhje te paqendrueshme, nje oficer gjerman i itendences, nje ushtar Italian i mbetur ne Shqiperi pas kapitullimit te Italise, nje hebre, nje partisan e nje ballist. Pas kapitullimit te Italise tregtari Harun fsheh ne shtepine e tij nje ushtar Italian, nderkohe qe aty ndodhet i fshehur edhe nje partizan i plagosur. Tregtari perpiqet te perfitoje nga kushtet e luftes. Rrethanat e shpien te ndihmoje edhe nje ballist e nje cifut dhe bashkepunon ne tregti edhe me nje oficer gjerman qe merret me furnizimin e ushtrise me ushqime. Pas luftes tregtari i hedhin prangat si bashkepunetor me armikun.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here