FILMI “GURI I BESES” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

“GURI I BESES” P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1986. S: Agim Gjakova; R: Mark Topallai; O: Bashkim Asllani, Ened Tufa; Pi: Fisnik Pulaj; M: Zef Coba; Z: Xhevdet Behri; RM: Eglantina Kume; Re: Roland Gjoza; Pk: Dhimiter Theodhori; G: Bujar Gjashta, Fatos Rudha; AR: Pellumb Dervishi, Gjergj Xhuvani; AO: Aleksander Melushi; Nd: Agim Duka; Pir: Xhemal Koci; Mo: Kadrie Barushi; Zh: Mailinda Seiti; N: Hysen Milla; Ad: Arben Vehbiu; ko: Mark Tirta; Tek: Gjok Beci; D: Marko Panajoti; Di: Ermir Krantja – AM –.

 

 

A: Llesh Nikolla (Pali); Shkelqim Basha (minator – vellai i Mirketes); Ema Ndoja (Mirketa); Ndrek Luca – AP – (Plaku Gjin); Aleksander Pogace (Ferucio); Arif Vladi (minator); Sulejman Dibra (Prifti); Bruno Shllaku (specialist italian); Ismet Zusi (tregtar italian); Salvator Gjeci (minator); Zef Nikolla (tradhtari qe vret); Llesh Biba (Liku); Skender Makbuli, Esat Kola; Zydi Troshani; Lucie Biba; Lec Vuksani (mbajtesi italian i kalit); Anil Frasheri (i marri).

 

Gushti i vitit 1938…….

Ne minieren e Rubikut zien revolta e punetoreve kundra padroneve te huaj, per kushte me te mira pune e jetese. Per te shuar greven kane ardhur perfaqesues te firmes, te cilet nuk ia arrijne qellimit, duke patur krah shtresat e pasura dhe autoritetet e krahines ku zhvillohen ngjarjet, intrigrojne ne fshehtesi kunder Simonit, drejtuesit te greves se punetoreve. Ata shfrytezojve faktin qe Simoni dashuron vajzen e Zefit.

Intriga vihet ne jete: Simoni vritet pabesisht. Kjo ngjarje shkakton nje tronditje te madhe ne radhet e minatoreve. Ne kete situate, Zefi me te birin arrijne te zhvleftesone shpifjet dhe shpetojne nderin e familjes, duke demaskuar vrasesin e vertete dhe ata qe e shtyjne te kryeje krimin. Indinjata e minatoreve arrin kulmin dhe shperthen ne perleshje te hapur me padronet e huaj dhe xhandarmarine zogiste.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here