FILMI “GUNAT PERMBI TELA” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P:Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1977, S: Duro Mustafaj, Muharrem Fejzo: R: Muharrem Fejzo: O: Ilia Terpini: Pi: Azis Karalliu: M: Kujtim Laro: Z: Koco Tollko: RM: Krisanthi Kotmilo: Pk: Alush Shima: G: Llukan Bushi: Pir: Skender Batku: Ko: Bejto Isufi: D: Polivaq Lina: Di: Ferdinand Deda – AM –.

 

A: Thimi Filipi (kapedani): Fatos Sela (Hodo) Stavri Shkurti (mesuesi): Luftar Pajo (Velo): Sulejman Pitarka – AM – (gjenerali): Serafin Fanko (Helioti): Jani Riza (xha Selo): Raimonda Bulku (nusja): Liza Laska – AM – (nena e Belulit): Muhamet Sheri (Dalip Kamberi): Lulezim Jonuzi (Beluli): Zehrudin Dokle (Zefi).

 

Ky film u kushtohet luftetareve trim ate epopese se Luftes se Vlores me 1920.

Nepermjet personazheve kryesore sic jane Hodo Kamberi, Velo Sadiku, kapedani dhe mesuesi pershkruhet heroizmi i masave popullore te ardhura nga te gjitha anet e Shqiperise qe u ngriten me parullat:

“ Ja vdekje, ja liri!” “ Ti hedhim italianet ne det!”, “Vatani mbi te gjitha!”

Ne film shtjellohet ideja se edhe nje vend i vogel e i paarmatosur, kur vendos te jetoje me nder dhe i lire, perballon cdo armik sado i armatosur dhe i madh ne numer te jete.

“Gunat mbi tela” edhe sepse nuk merr persiper te trajtoje te gjitha momentet historike te Luftes se Vlores, me 1920, krijon nje perfytyrim te qarte per unitetin e shqiptareve, per trimerine dhe besimin e patundur ne fitore.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here