FILMI “GJURME NE KALTERSI” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P:Kinostudioja ,”Shqiperia e Re”, Tirane 1980. S: Llazar Culi: R: Saimir Kumbaro: O: Lionel Konomi, Bashkim Asllani: Pi: Sali Allmuca: M: Limoz Dizdari – AM – : Z: Xhevat Behri; RM: Nazmie Sula; G: Albert Stermolli; Pir: Agim Sefa; AR: Besim Kurti, Kujtim Abdiu; Ko: Bardhyl Taço, Koço Bihiku; D: Spiro Metalino; Di: Ferdinand Deda – AM –

 

A: Reshat Arbana – AM – (komandant Markoja); Xhevdet Feri (Astriti); Fitim Makashi (Musai); Hysen Bashhysa (Komisari); Stavri Shkurti – AM – (doktori); Gjergj Lala (sekretari); Beb Shiroka (Dane): Besim Kurti (Skendo); Gjergj Spaho (pilot); Zef Deda (Luani); Gani Disha (teknik); Kastriot Collaku (Bujari); Donika Fifa (Lirika); Antoneta Papapavli (gruaja e Markos).

 

 

Nga pistat e flutirimit ngrihen dhe ulen avionet qe drejtohen nga pilote te rinj te sapodale nga bankat e shkolles se aviacionit.

Astriti, megjithese ka kryer veprime te shkatheta ne lartesi, ben ulje te dobet. Komandant Markoja eshte i pakenaqur dhe gati gati mendon se Astriti s’ka per t’u bere kurre aviator. Mbas kesaj prove perfundimtare pilotet e rinj shperndahen neper regjimente. Astriti i takon te shkoje ne nje regjiment me komandant Markon, njeri kerkues dhe i rrepte.

Ne regjiment lindin shoqeri e miqesi te reja. Astriti ndien dashurine dhe shqetesimin e shokeve. Kjo fryme mobilizimi e ve ne levizje. Ai, arrin disa rezultate por emocionet gjate stervitjeve i ka te forta. Me vullnet te forte Astriti e kapercen gjendjen emocionuese dhe arrin suksesin.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here