FILMI “GJURME NE DEBORE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

 

P:Kinostudioja ,”Shqiperia e Re”, Tirane 1984. S: Roland Gjoza: R: Edmond Tare: O: Aleksander Kasneci: Pi: Alush Shima: M: Pjeter Gaci – AM – : D: Marko Panajoti: Z: Koco Tollko: RM: Krisanthi Kotmilo: Pk: Vangjel Gjikondi: G: Valentin Cani: AR: Pellumb Dervishi, Fatmir Koci: AO: Artan Lipivani: Pir: Skender Batku: Di: Eno Koco.

 

A: Petrit Llanaj (Iliri): Andon Koco (Bardhyli): Sheri Mita (Bush Buka): Petrit Tuna (Shan Shopeli): Astrit Hasani (kufitar): Petraq Taci (Thomai): Mimoza Gjiriti (mesuesja): Fatmira Dusha (infermierja): Zoica Nano (e shoqja e Shan Shopelit): Eduard Bejleri (Martini): Gezim Hoxha (kufitar): Petraq Xhillari (doktori): Gani Disha (kujdestari): Leonard Salia (kufitar):

 

Ngjarjet zhvillohen ne nje poste kufitare ne veri.

Ne kufi zbulohen gjurme. Posta forcon gatishmerine e vigjilencen. Kufitar Iliri fillon te dyshoje ne veprimet e Shan Shopelit, pergjuesit te orteqeve. Por ai nuk i hapet askujt, mbasi s’ka ende kafte te forta per te vertetuar dyshimet. Duhet menduar mire.

Iliri dhe Shani vihen balle per balle ne nje ndeshje te heshtur. Dyshimet vertetohen. Shani eshte ne sherbim te armiqeve. Ne episodet dramatike te prites dalin ne pah cilesite morale-politike te kufitareve dhe lidhjet e tyre te ngushta me popullin. Fryma e pergjithshme epike e filmit pershkohet nga nota lirike qe shprehin nje bote shpirterore te pasur.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here