FILMI “GEZHOJA E VJETER” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1980. S: Neshat Tozaj: R: Saimir Kumbaro: O: Niko Treni, Rudolf Radovani, Pi: Dhimiter Theodhori: M: Aleksander Lalo: Z: Xhevat Behri: Mo: Neriman Furxhi: PK: Vjollca Dylgjeri: G: Liliana Tesho: N: Vladimir Lila: D: Josif Kromidha: Di: Ferdinand Deda – AM –.

Vangjush Furxhi u nderua me medaljonin e Festivalit IV te Filmit Artistik Shqiptar per rolin e Thanasit: po keshtu edhe Sotiraq Bratko per rolin e Kujtimit dhe Viktor Zhusti per rolin e Pandit.

 

A: Vangjush Furxhi (Thanasi): Viktor Zhusti (Pandi): Sotiraq Bratko (Kujtimi): Gjergj Melo (polici): Gulielm Radoja (Serveti): Violeta Dede (Miranda): Adem Gjylezi (Xhelali): Ilia Shyti – AM – (babai i Servetit): Mirush Kabashi (Bakja): Behije Cela – AM – (sportelistja).

 

Zbulimi i huaj, per te arritur synimet e tij diversioniste perpiqet te kompromentoje njerez te ndershem duke ushqyer vese te papajtueshme me normat e reja morale te shoqerise sone.

Serveti eshte njeri i ndershem e puntor i palodhur. Punon ne nje uzine sekrete. Pandi, nje shok, me te cilin ka kryer sherbimin ushtarak, eshte rekrutuar nga elementet armiq te ish-klasave te permbysura. Ai i kerkon Servetit te dhena per uzinen. Serveti nuk pranon. Ai e kercenon se do t’i nxjerre ne shesh plagosjen e nje qeveritari, gje qe e ka bere pa dashje Serveti gjate Sherbimit ushtarak. Nen ndikimin e Pandit ai nuk ka treguar. Megjithate, Serveti gjen forca shpirterore dhe nuk pranon t’i sherbeje armikut. Ne ndeshje e siper me te , bie i vdekur.

Mungesa e sinqeritetit atij i kushtoi jeten, por atdheun nuk e tradhtoi.

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here