FILMI “FLETE TE BARDHA” – (Seria e pare) – VIDEO- NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Radiotelevizioni Shqiptar, Tirane 1990. S: Natasha Lako; R: Mevlan Shanaj – AM –;  O: Thanas Ngjela; Pi: Myzafer Shkira; M: Kujtim Laro; Z: Kristaq Kristo; RM: Klaud Sheldija; AR: Pluton Vasi, Gjergji Luca; AO: Arben Ceku; Pk: Milto Jorgji; G: Edmond Lako; Nikolin Gjoni; Bardhyl Kacorri; ko: Leonard Perolli; re: Ilir Kruja; D: Ylli Kokona; Di: Gjergj Leka.

 

A: Rikard Ljarja – AM – (Ermiri); Pavlina Mani (Kristina); Kadri Roshi – AP – (Xheladini); Ilir Sulejmani (Iliriani); Ina Gjoni (Lejla); Ema Ndoja (Ana Perlati); Vladimir Muzha (kritiku); Natasha Sela (Emirita); Petrika Biza (Luan Stafa); Filika Dimo (Elvira); Stavri Shkurti – AM – (Andrea); Birce Hasko – AM – (Xhafa); Agim Shuke (kryetari); Ema Agolli – AM – (Aferdita);  Teli Stefani (bankieri); Sherif Azizi (vellai i banakierit); Azbi Musai (prestigjatori); Ndrek Shkejzi – AM – (xhaxhai i Kristines).

 

Flitet per shkrimtarin Ermir Gjika, per mendimet dhe perjetimet e tij mbi raportet e krijimit artistic me jeten, te perthyera keto kryesisht te hallet e familjes se tij, flitet per nje baba te braktisur, ne dukje si “capraz”, por ne thelb fisnik dhe i dashur, flitet per dramen e nje gruaje qe s’arrin te gjeje ekuivalencen intelektuale e shpirterore me te shoqin, per tre te rinj ne kerkim te dashurise, per kuptimin dhe pergjegjesine ndaj saj, etj. Pra, filmi eshte mozaik me shuem copeza, fate personazhesh, konflikte e nderthurje gati te cdokujt.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here