FILMI “FLAKA E MALEVE”(Seria e dyte) – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: RTSH, Tirane, 1982. S: Vangjel Leka: R: Vladimir Kasaj: O: Ilir Kasneci: Pi: Rexhep Aliaj: Z: Bardhyl Xhani: M: Cesk Zadeja – AP – : G: Muharrem Asllani: Mo: Alfred Kasimati: D: Ylli Kokona: Di: Eno Koco.

 

A: Ndrek Luca – AP – (zejtari): Lec Bushati – AM – (Kol Marashi): Gjon Kola (Binaku): Bruno Shllaku (Nduja): Gjergj Luca (Marku): Ymer Bala (Toma): Rozeta Skendaj (Delina): Kol Kaftalli (Halili): Viktor Bruceti (Hakiu): Bep Shiroka (valiu): Tonin Ujka (Gjeta): Ramiz Rama (Xhema).

Ngjarjet zhvillohen ne vitet 1919-1911. Ne Malesine e Veriut ka ashperthyer kryengritja e armatosur kunder pushtuesve osmanllinj dhe shovinisteve fqinje qe kerkonin te rrembenin toka shqipetare. Kryengritesit armet dhe barutin i prodhojne vete.

Kjo tradite eshte kultivuar ne shekuj te shqiptaret. Duke mbajtur ne qender vetemohimin e zejtarit te barutit, filmi pergjitheson idene e shpirtit te paepur te popullit tone.

Ndrek Luca u nderua me medaljonin e Festivalit V te Filmit Artistik Shqiptar ne prill 1983 per interpretimin e rolit te zejtarit te barutit.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here