FILMI “FJALE PA FUND” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1986. S: Natasha Lako; R: Spartak Pecani; O: Saim Kokona – AM -; Pi: Shyqyri Lako; M: Aleksander Lalo; Z: Flora Uka; RM: Shpresa Papapavllo; Pk: Vjollca Liza; G: Durim Neziri; AR: Fatmir Koci, Artan Minarolli; AO: Vangjush Leka; Ad: Vojo Kola; Pek: Mentor Muca Sabri Basha; Md: Baftiar Sefa; Mo: Shazie Kapoli, Zh: Diana Feiziu; ko: Vladimir Pistuli; re: Ilir Demalia; D: Teodor Siliqi; Di: Ermir Krantja – AM –.

 

A: Vladimir Muzha (Bardhyli), Marko Bitraku (Apostoli); Xhulieta Kulla (Aneta); Rajmonda Aleksi (gazetarja); Luiza Papathanasi – Xhuvani (Madalena); Drita Pelingu – AM – (nena e Bardhylit); Marika Kallamata – AM – (nena e Madalenes); Arqile Lipe (Zeneli); Engjellushe Xhixha (Drita); Antoneta Fishta (parukierja); Ndrek Shkejzi (pensionist Kadriu).

 

Bardhyli dhe Madalena jane nje cift i porsamartuar. Jeta e tyre bashkeshortore eshte e lumtur dhe harmonike deri ne castin kur bardhyli do te influencohet nga fjalet e pamatura te fqinjit te ri llafazan. Pasketaj midis ciftit shkembehen fjale dyshimi, mbahet meri dhe sajohen lloj – lloj situatash komike.

Mosmarrveshjet rriten si pasoje e thashethemeve te njerezve te paformuar, e nderhyrjeve pa fund e familjeve te ciftit dhe te vete veprimeve te papjekura te dy bashkeshorteve. Keshtu kalojne dite deri ne zgjidhjen e “mosmarreveshjeve” te cilat ne film shtjellohen duke pershkruar tipa krejt te ndryshem e duke fishkulluar dukuri negative sic jane per shembull tashethemet.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here