FILMI “DRITAT E QYTEZES” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P:Kinostudioja ,”Shqiperia e Re”, Tirane 1983. S: Sabri Godo: R: Fehmi Hoshafi: O: Niko Treni, Saim Kokona: M: Tasim Hoshafi: Pi: Kleo Nini: Red: Dhimiter Anagnosti: Z: Koco Tollko: PK: Mina Zaka: RM: Elsa Bushati: G: Albert Stermolla: AR: Petrit Llanaj, Pellumb Dervishi: AO: Artan Lipivani: D. Nuri Metani: Di: Eno Koco.

 

A: Viktor Caro (Harizi): Rabie Hyka (Tana): Mina Koxhaku (Seferi): Vangjel Agora (Elmazi): Liliana Kumbaro (Lina): Karafil Shena (Sandri): Liza Laska (nena): Teodor Rupi (Qemali): Brunhilda Halluni (Vera): Tili Stefani (xha Elmazi): Drini Hila (Thomai).

 

Kaltersia e detit dhe ngjyrat e blerta ne lulezim i japin nje bukuri clodhese qytezes se Ksamilit. Ne kete bukuri te rralle duket forca e dores dhe e mendjes se njeriut.

Nje dite Harizit qe sapo eshte martuar i vjen kusheriri, Sefer Dana. Seferit i hyn ne shpirt qyteza, bukuria dhe begatia e saj. Po sikur te venodsem ketu me gjithe familjen, – mendon ai. – Kete deshire ia shfaq edhe Hazirit, i cili e miraton dhe e ndihmon qe te filloje pune.

Ballafaqimi me jeten e ketushme nuk eshte i lehte. Kjo qyteze eshte bere me pune, lodhje e djerse. Harizi shfaq shenja dembelizmi e parazitizmi dhe me lloj-lloj menyrash mundohet te perfitoje ndonej vend te rehatshem. Kur s’ia del fillon te shpife, dergon letra anonime. Keto sjellje e shqetesojne Tanen, nusen e Harizit. Lindin grindjet e para qe acarohen me tej. Tana largohet dhe shkon ne konvikt. Shqetesimet e familjes Dana kalojne ne te gjithe qytezen. S’durohet te perfshihet familja per hi rte nje intriganti, paraziti e dembeli.

Opinioni i pergjithshem e demaskon Seferin me fakte dhe e ndihmon Hazirin te analizoje vetveten.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here