FILMI “DITA E PARE E EMERIMIT” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P:Kinostudioja ,”Shqiperia e Re”, Tirane 1981. S: Kico Blushi: R: Rikard Ljarja – AM – : O: Saim Kokona: Pi: Arben Basha: M: Robert Radoja: Z: Gezim Sula: PK: Suzana Varvarica: RM: Marika Vila: G: Valentin Cani: AR: Armand Xhuli: AO: Pandeli Polena: Triumf Risto: D: Josif Krodhima: Di: Eno Koco.

 

 

A: Roza Anagnosti (Bardha): Fane Bita (Gjika): Viktor Cavo (Besimi): Fadil Kujovska (shoferi): Birce Hasko (shoferi i “Fiatit): Margarita Xhepa – AM – (Drita).

 

Bardha eshte pergjegjese sektori ne nje cooperative bujqesore, ndersa Gjika pergjegjes turni ne nje miniere. Per pune te palodhur dhe te kualifikuar, Partia i ngre ne pergjegjesi: Bardhen, drejtoreshe ne nje ministry dhe Gjiken, zevendesminister.

Te dy kuadrot e rinj marrin emerimin dhe e vleresojne frontin e ri te punes si detyre partie. Sapo kthehen ne shtepite e tyre, u dalin disa probleme: Ne miniere gjate mungeses se Gjikes ka ndodhur nje avari . Ai punon bashke me minatoret gjersa gjendja normalizohet, ndersa Bardha duhet te binde te shoqin, traktorist i nderuar, se ngritja e saj ne pergjegjesi nuk ia ul atij dinjitetin si burre. Emertimi i ketyre dy kuadrove te rinj ne dikasteret qendrore pritet me gezim nga minatoret dhe nga kooperativistet. Ata i urojne te dalin faqebardhe.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here