FILMI “DASMA E SHTYRE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1985. S: Ndoc Papleka; R: Mark Topallaj; O: Bardhyl Martiniani; M: Pjeter Gaci; Zef Coba; Pi: Sali Allmuca; Z: Abdulla Osmanlliu; RM: Atalanta Pasko; Pk: Agim Hysa; Pek: Seit Metani; G: Bujar Gjashta; AR: Arben Kumbaro, Besnik Bisha; AO: Frederik Ivanaj; Nd: Kreshnik Harshova; Mo: Anila Misa; Zh: Mira Mecule; Pir: Luftar Brace; N: Muhamet Zemblaku; Kos: Fatos Zeqo; Re: Flamur Memajdini; D: Skender Baze; Di: Ferdinand Deda – AM –.

 

A: Petrit Malaj (Sokoli); Bruno Shllaku (Uka) Fadil Kujovska (Malushi); Kadri Roshi – AP – (Grashi); Besnik Bisha (mesuesi); Elvira Diamandi (Bora); Llazi Serbo (Bala); Vasilaq Vangjeli (…); Jul Neushati (Deda); Bep Shiroka – AM – (Kurt Aga); Vitore Nino – AM – (nena); Miriam Bruceti (gruaja e Bales); Luan Qerimi (…); Esat Kola (Shemsiu) si dhe: F. Ndoci, I. Zusi, P. Topallaj. S. Mamali, L. Bianku, A.Bendo, M. Trashani, P. Kurti, H. Caslli.

 

Problematika e filmit eshte ajo e shtypjes ekonomike e shoqerore dhe e protestes se malesoreve te thjeshte ndaj cifligareve dhe regjimit ne fuqi ne vitet 1923-1924. Ne qender te filmit eshte Sokoli, nje i ri qe pasi merr hak per te varfrit ne menyre individuale, gjen forca per t’u bashkuar me trupat e Bajram Currit ne Revolucionin Borgjez te Qershorit 1924.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here