FILMI “DASHURIA E FUNDIT” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Albafilm Studio, Tirane 1994. S: Dhimiter Xhuvani, Gjergj Xhuvani, R: Gjergj Xhuvani; O: Bardhyl Martiniani; M: Zef Coba, Pi: Arben Basha; D: Adhurim Lako.

Filmi u nderua me tre cmime kombetare dhe Nderkombetare. Aktorja Luiza Xhuvani me Kupen e Festivalit X te Filmit Shqiptar, regjisori Gj. Xhuvani per regjine dhe me cmimin e jurise ne Festivalin Nderkombetar te Filmave “Bastille”, France.

 

A: Luiza Xhuvani (Miriam Golemi); Kastriot Caushi (Lionel Istmaku, kontrabandisti i vizave); Guliem Radoja (i huaji me dy nenshtetesi); Andon Qesari (shef i Policise); Ilia Shyti etj.

 

Nje grup kontrabandistesh me ne krye Lionel Istmakun perdorin ne rrjetin e tyre nje prostitute te bukur per te terhequr kliente te huaj ne veprimtarine e tyre duke e perdorur ate, nder te tjera, qe te lidhet me nje shqiptar i cili eshte rikthyer nga jashte dhe kerkon pasaporte me dy nenshtetesi. Miriami e kryen detyren, por nderkohe dashurohet me personin qe u lidh me arrin qe se bashku me te te denoncojne rrjetin e kontrabandisteve vetem mbasi kane kaluar ne krim duke vrare kryebanditin.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here