FILMI “ÇIFTI I LUMTUR” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P:Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1975. S:Kico Blushi, Piro Milkani, Bik Pepa: R: Piro Milkani: O: Bardhyl Martiniani: Pi: Ksenofon Dilo: M: Agim Krajka, Z: Koco Tollko: RM: Krisanthi Kotmilo: D: Spiro Metalino: Di: Ferdinand Deda.

Realizuar ne bashkepunim me teatrin “Migjeni” – Shkoder.

Ndihmuan punonjesit e Uzines se Telave te Bakrit – Shkoder.

Xhiruar sipas komedise me te njejtin titull te Bik Pepes.

 

A: Bep Shiroka (fanatiku): Nikolin Xhoja (perparimtari): Tinka Kurti (nena e djalit): Niko Kanxheri (dhenderi): Marie Qyrsaqi (vajza): Paolin Preka (brigadieri): Vitore Nino (halla): Justina Aliaj (halla e re): etj.

 

Tinka Kurti per rolin e nenes dhe Bep Shiroka per rolin e fanatikut u nderuan me cmim te vecante ne Festivalin I te Filmit Shqiptar.

 

Dy te rinj punojne bashke me pultin e komandimit te nje hidrocentrali te madh. Ne pune e siper ata jane njohur dhe jane dashuruar. Babai dhe familja e vajzes e miratojne vendimin e dy te rinjve, ndersa babai i djalit, ndonese i rrethuar nga nje mjedis i shendoshe familjar e shoqeror, mundohet te maskoje koncepet fetare. Ne ndeshje me djalin, gruan, babane e vajzes dhe hallen krijohen situate komike. Ne qeshim me keto koncepte anakronike dhe veme ne loje ata qe jane bartes te tyre. Filmi pershkohet nga nje atmosfere e gezuar dhe optimiste.

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here