FILMI “ÇETA E VOGEL” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja Shqiperia e re, 1979. S: Kole Jakova; R: Mark Topallaj; M: Gjon Kapedani; O: Pellumb Kallfa; Pi: Kleo Nini.

 

A: Xhelal Tafaj (Ndreca); Ymer Bala (Ademi), Dashmor Zyberi (Gjergji); Ilir Dashi (Hyseni); Jul Neshati (Nuriu); Dajana Sarael (Gjelina); Marie Logoreci – AP – (Dava); Mark Topallaj (Foda); Ndrek Luca – AP – (Dashi); Gjon Karma (Biba); Skender Cala (Pjetri); Viktor Bruceti (Hansi), etj.

 

Filmi ishte nje variant i ngjarjes se njohur te kater deshmoreve te Lezhes i cili u konsiderua si artistikisht i dobet dhe nuk u shfaq fare ne kinema, ndersa me vone u xhirua filmi “Besa e Kuqe” (1982) me te njejten permbajtje dhe me skenar te Dh. Anagnostit dhe V. Koreshit dhe regji te P. Milikanit.

Ndersa ne “Ceta e vogel” lufta here-here trajtohej ne menyre pompoze dhe skematike ne filmin “Besa e Kuqe” vihet theksi te bota shpirterore e personazheve.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here