FILMI “BREGU I ASHPER” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1988. S: Diana Culi; R: Drita Koci (Thana); O: Bashkim Asllani; Pi: Ilia Xhokaxhi; M: Thoma Simaku; Z: Skender Nuzi; RM: Zhaneta Kosturi; Re: Petrit Ruka; Pk: Dhimiter Theodhori; G: Lucie Gjoncaj, Gazmend Jasa; AR: Shkelqim Daja, Ilir Bushi; AO: Viktor Sharko; Nd: Adrian Shehu; Ad: Arben Vehbiu; Astrit Sula; Nd: Baftiar Sefa; Mo: Lulieta Jakobini; Zh: Mira Mecule; N: Vladimir Lila; Ko: Arben Laska; Pi: Xhemal Koci, Bardhyl Kanina; Ko: Izmini Kokobobo; D: Vasil Karsella; Di: Eno Koco – AM –.

 

A: Violeta Kraja (Luljeta); Jul Neshati (Niku); Nikolla Llambro (Vasili); Ramiz Rama (Zefi); Tonin Ujka (Kola); Kol Kaftalli (kryetari); Ismet Zusi (Bekimi); Zef Nikolla (Froka); Salvator Gjeci (Petriti);  Orest Guxo (Gjini); Jonida Vela (vajza e Koles); Mirela Comani (Trina) etj.

Ne episode: Ndrek Shkejzi, L. Bogdani; K. Kola, R. Rrotani; B. Jashari; A. Frangaj; Bujar Kasemi.

 

Veshtiresite e viteve te par ate pasluftes jane te medha. Sundon padituria dhe paragjykimet e vjetra te trasheguara nga e kaluara, bandat e diversanteve te hedhur nga jashte perpiqen te sabotojne punen. Luljeta, nje ish-partizane, shkon ne zonat e veriut te Shqiperise per te hapur shkolla, te punoje per perhapjen e se rese e perparimit ne jeten e banoreve te atyre zonave dhe te aktivizoje sa me shume te rinj e te reja vullnetare per ne aksionet e rindertimit te vendit. Me gjithe kushtet e renda, ajo plot passion per t’i sherbyer Atdheut dhe popullit te vet, e perkrahur nga organet e pushtetit dhe masa e gjere e malesoreve, ia arrin qellimit duke fituar njekohesisht simpatine e popullit sidomos te rinise fshatare.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here