FILMI “BARDHESI” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1986. S: Dhimiter Xhuvani, R: Besim Kurti; O: Ilia Terpini – AM; Pi: Astrit Tota M: Maksim Shehu; Z: Xhevat Behri; RM: Mimoza Nano; Ko: Agim Nanaj; Re: Nexhat Tafa; Pk: Agim Hysa, Rakip Lamaj; AR: Edmond Topi, Llazi Serbo; AO: Vangjel Leka, Ramazan Bekteshi; Nd: Sefer Pema; Pek: Rizza Oparaku; Md: Isa Shehu; Bu: Maksim Shurdhi; Mo: Margarita Hanxhari; Zh: Diana Feiziu; Pir: Skender Batku; Ad: Arben Vehbiu; N: Besim Hoxha; ko: Xhorxhi Petushi; re: Robert Gjoncaj; D: Qiriako Bullano; Di: Ferdinand Deda – AM –.

 

A: Rabije Hyka (Drita); Fane Bita, Petrika Gjezi (Petraqi-pilot I) Benon Laperi (Saliu-pilot II) Mario Ashiku (Xhezairi), Finete Tico (gruaja e Xhezairit) Donika Uka (ndihmesmjekja); Skender Cala, Luan Hysa, Ndrek Shkejzi – AM –, Brunilda Halluni, Halil Ferhati, Gjergji Niko.

 

Heroizmi, sakrificat dhe solidariteti i popullit, qe u  shpalones em force gjate dimrit te ashper te vitit 1985, frymezuan kineaset te realizojne kete film i cili ka ne qender te tij dy histori: ate te vajzes malesore qe ka ardhur ne nje kurs per ndihmesmjeke ne Tirane ne palce te dimrit dhe ajo e nje grupi pilotesh qe bejne nje fluturim te pazakonte sepse diku ne fshatrat e veriut ka nje lindje te veshtire. Gjate ketij udhetimi dhe me pas pasqyrohet bota e gjere dhe e bardhe e personazheve. Kjo bardhesi shpirterore ngrihet mbi bardhesine e ftohte te dimrit te jashtezakonshem. Brenda kesaj atmosphere mpleksen fate intime shoqerore, bota e madhe ngrihet mbi boten e vogel. Mes ngjarjeve te renda, mes rreziqeve te udhetimit dhe operacionit te veshtire, fryn si fllad i lehte dashuria e vajzes malesore per djalin e zemres.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here