FILMI “BALONAT” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1979. S: Muharrem Skenderi, Halil Kamberi: R: Ismail Zhabiaku: O: Saim Kokona: Pi: Namik Prizreni – PM – : M: Avni Mula – AP – , Robert Radoja: Z: Loni Progri: Mo: Mimoza Nano, Peri Mato: G: Liliana Tesho, Dashamir Turku: AR: Besim Kurti: Pir: Skender Batku: N: Besim Hoxha: D: Spartak Papadhimitri: Di: Ferdinand Deda – AM – .

 

 

 

A: Petrika Gjezi (mesuesi): Ndrek Prela (gjyshi): Vladimir Muzha (kapiteni fashist): Lec Vuksani (drejtor i shkolles): Merita Dabulla (gruaja e tregtarit): Marta Burda (nena e Drites): Todi Thanasi (tregtari): Edlira Bregasi (Drita): Besim Kurti (babai i Gjonit): Artur Alku (Agroni): Agron Ballabani (Fatmiri): Albana Mici (Vjollca): Gezim Gramshi (Urani): Ermal Harxhi (Mondi): Andi Toma (Sela): Artur Rrjolli (Gjergji): Adrian Zoto (Kreshniku): Fitnete Koco.

 

Lufta e Partise, e komunisteve dhe e gjithe popullit i zgjon edhe femijet.

Ata duan te luftojne, por si?! Shembullin e gjejne te mesuesi. Ai shkruan parulla antifashiste neper mure, por fashistet i fshijne. Femijet medojne te shkruajne parulla qe t’i shohe i gjithe populli dhe fashistet te mos kene mundesi t’i fshijne. Ne qiell ngrihen balona te medha te mbushura me parulla antifashiste.

Fashistet terbohen. Ata arrijne t’i zbulojne femijet dhe plagosin njerin prej tyre. Por balonat me parulla antifashiste vazhdojne te ngrihen lart.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here