FILMI “AGIMET E STINES SE MADHE” (Seria e trete) – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: RTSH, Tirane, 1981. S: Vath Koreshi: R: Albert Minga: O: Bujar Kokonozi: Pi: Rexhep Aliaj: M: Limoz Dizdari – AM – : Z: Naum Lasku: RM: Ismail Balla: PK: Bashkim Zahaj: G: Edmond Lako: AR: Ilir Bega, Sefer Pema: AO: Adrian Paja: Pir: Skender Batku, Luftar Braçe: Red: Adem Avdo: Miks: Mira Lyta, Kleodora Gaxho: N: Pajtim Puci, Ilir Rafaeli, Nikolin Gjoni: Teknologe: Elvira Muça, Shpresa Koçi: Mo: Rezarta Kokalari: D: Ylli Kokona: Di: Ferdinand Deda – AM –.

 

A: Gjergj Melo (sekretari): Vangjush Furxhi (Latif Bora): Kastriot Çaushi (Gori): Fane Bita (Sulo Abazi): Paskualina Gruda (Jeta): Agim Qirjaqi (Astriti – i deleguari i komitetit Qendror): Stavri Shkurti – AM – (Zaloja): Jani Riza (Bunac Saliu): Albert Verria – AM – (Soll Lili): Pandi Raidhi – AP – (Sharko Sheqi): Jorgaq Tushe (Rezbati): Sulejman Pitarka – AP – (Ali Beu): Fadil Kujofsa (Mehilli): Petrika Riza (Rrusta): Vladimir Muzha (Dushari): Hajrie Rondo (Xifja): Marta Burda (Naja): Eli Disho (Fatja): Flurans Ilia (Goni): Mario Ashiku (avokat Maluka): Neritan Guri (Bashkimi): Dhimiter Greku (Çaush Lika): Koço Papadhopulli (Misiri): Zehrudin Dokle (Xengu): Fotaq Xheka (Taqi Sili): Zhani Ziçishti (Hamdi Caka): Guri Koço (Rrapi): Aristidh Cauli (Rexhoja): Sotiraq Jankulla (Andrea): Vani Trako (xha Banushi): Agron Ramo (Spiroja): Eduart Makri (Aristoteli): Andrea Minga (Qaniu): Skender Xheku (Caci): Petraq Xhillari (mesuesi): Thoma Xhaçka (shoferi i sekretarit): Merkur Bozgo (Hali): Koço Qendro (Leksi): Vangjo Grabocka (Jonuzi): Qefser Trako (Kalija): Nikoleta Torova (gruaja e Aliut).

 

Ky film me 5 seri jep nje tablo te gjere te jetes ne Shqiperine e viteve 1945.

Eshte koha kur vendi sapo eshte future ne rrugen e ndertimit socialist. Para syve te shikuesve jepen çastet kyç te reformave te medha shoqerore dhe ekonomike, drama e ish-borgjezeve te dikurshem, bejlereve dhe tregtareve te pasur. Reaksioni ben perpjekjet e fundit  duke perdorur terrorin nepermjet bandave te armatosura. Armiqte perpiqen te shfytezojne çdo veshtiresi te rritjes si dhe ndikimin e ndonje ish-luftetari te rastit te Levizjes Nacionalclirimtare per te zbutur reformat dhe per te liberalizuar masat e pushtetit popullor. Ne sherbim te tyre vihet Latif Bora, nje ish-komandant njesiti ne Ushtrine Nacionalçlirimtare. Ai perdor unin dhe perpiqet te beje ligjin edhe ne kushtet e reja. Ai harron se eshte Partia ne udheheqje. Me qendrimin e tij vihet ne opozite me vijen e Partise dhe me pushtetin popullor. Rruga e shpie drejt armikut.

Ne film spikat fuqishem roli udheheqes i Partise per konsolidimin e pushtetit popullor te Organeve te Sigurimit kunder armiqeve te brendshem e te jashtem.

 

Ne realizimin e filmit ndihmuan organet e MMP si dhe organet e Partise dhe te pushtetit te rrethanave Korçe, Berat, Vlore.

 

Variantit kinematografik te filmit iu dha diploma e Festivalit V te Filmit Artistik Shqiptar.

Vangjush Furxhi u nderua me kupen e Festivalit V te Filmit Artistik Shqiptar ne prill 1983 per rolin e Latif Boros.

Jani Riza, Albert Verria u nderuan me medaljon perkatesisht per rolet e Bunac Saliut dhe te Soll Lilit.

Operatori Bujar Kokonozi u shpall operator me i mire i Festivalit V.

Gjergj Mele u nderua me diplome per rolin e sekretarit.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here