Fellini Shqiptar, regjisori i shquar Dhimitër Anagnosti dhe zonja e tij, artistja e njohur Roza Anagnosti,

0

 

 

Fellini Shqiptar, regjisori i shquar Dhimitër Anagnosti dhe zonja e tij, artistja e njohur Roza Anagnosti, jetojnë emocionet pa fund që u ka falur spektatori shqiptar, me kryeveprat dhe kënaqësinë shpirtrore që u kanë dhuruar në vite ky çift fisnik, vlerë intelektuale e kombit tonë!

Çifti Anagnosti bëhet simbol i suksesit në art. Disa nga filmat më të suksesshëm janë tek “Plagë të vjetra” (Dh. Anagnosti, 1969), ”Fije që priten” (M. Fejzo, 1976) me të cilin fitoi Medalionin e Festivalit të vitit 1977, “Mesonjëtorja” (M. Fejzo, 1979) me të cilin u shpall aktorja më e mirë dhe fitoi Kupën e Festivalit më 1981.

Me filmin “Rruga e lirisë” fitoi Medalionin e dytë. Filmat e tjere janë “Ndergjegja” 1972, “Qyteti me i ri ne bote” 1974, “Ne shtepine tone” 1979, “Dita e parë e emërimit” 1981, “Besa e kuqe” 1982, “Taulanti kerkon nje motër” 1984, “Pranverë e hidhur” 1985, “Bote e padukshme” 1987, “Familja ime” 1987, “Vrasje në gjueti” 1987, “Rikonstruksioni” 1988, “Kthimi i ushtrisë së vdekur” 1989, “Vetmi” 1990. Përveç shumë vlerësimeve e çmimeve për karrierën, Roza Anagnosti mban titullin “Artiste e Merituar” dhe “Mjeshtre e Madhe e Punës”.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here