Emrat e rinj te rrugeve ne Tirane

0

Tirana jonë  është e nderuar që, disa nga rrugët e saj, Nga sot të mbajnë emrat e disa prej ikonave të shkencës, historisë, mjekësisë, kinematografisë, teatrit, sportit dhe qytetarisë shqiptare.  E kemi detyrim mos harrojmë asnjëherë, në asnjë kohë, veprat që na lanë.

Shumë prej nesh nuk e di emrin e rrugës ku jeton, kjo pasi identifikimi bëhet me anë të objekteve të njohura që mund të jenë pranë, disa të tjerë shumë pak e dinë historinë apo rrugëtimin se si kjo rrugë ka marrë këtë emërtim.

Lista e plotë me 47 emra që është miratuar në mbledhjen e Këshillit Bashkiak të emërtimeve të reja që do t’u bëhen rrugëve të kryeqytetit.

Rruga “Anita Take”; “Lazër Filipi”; “Kristo Frashëri”; “Arben Puto”; “Rushen Golemi”; “Ali Doçi”; “Reshit Bali”; “Selman Qosja”; “Artan Minarolli”; “Sali Vranishti”; “Veiz Deromemaj”; “Ymer Pampuri”; “Mehmet Hamdi Sauku”; “Hysen Bylyku”; “Myrteza Struga”; “Gjokë Beci”; “Jorgo Bulo”; “Iljaz Pashë Dibra”; “Musa Demi”; “Manush Peshkëpia”; “Agron Jano”; “Myftar Sevrani”; “Flamur Tartari”; “Andrea Topia”; “Ciril Pistoli”; “Ali Mema”; “Çeta e Pezës”; “Jusuf Doda”; “Antoneta Papapavli”; “Purrëz”; “Kashar Qendër”; “Dhimitër Frangu”; “Qemal Mërtiri”; “Qemal Haxhihasani”; “Ediq Ohri”; “Jolanda Osmanlliu Koçi”; “Nezim Frakulla”; “Lule Maji”; “Stavro Skëndi”; “Hysen Shehri”; “Renea”; “Ferial Alibali”; “Agim Qirjaqi”; “Esma Agolli”; “Albert Vërria”; “Selim Petrela”; “Masar Aga”.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here