BEP SHIROKA – FILMOGRAFIA DHE ROLET E TIJ

0

Bep Shiroka (1933-2010). Aktor. Lindi ne Shkoder, me 25 shtator. Ishte biri i Kole Shirokes, i njohur per organizmin e karnavaleve te qytetit si piktor e aktor. Fillimet e tij i perkasin piktures, si dhe skenografise, me 35 punime te tilla, i nderuar edhe me Cmimin e Pare per skenografine e drames Lagjia e varfer e Fadil Pacramit* (1969). U dallua si aktor komik qysh ne rini me shfaqjet e shumta, dhene nga grupet amatore te qytetit. Me 1965 mbaroi liceun artistic “Jordan Misja”* per aktrim.

“Lugina e pushkatareve” – (1970)…Ram Sokoli

“Çifti i lumtur” – (1975)…Babai fanatik

“Ne pyjet me bore ka jete” – (1978)…Banakieri

“Koncert ne vitin 36” – (1978)…Xhandar Veseli

“Si gjithe te tjeret” – (1981)…Babai i Jetës

“Nje nate pa drite” – (1981)…Kryeplaku

“Kercenimi” – (1981)…Cvetko

“Gjurme ne kaltersi” – (1981)…Dania

“Flaka e maleve” – (1982)…Valiu

“Besa e kuqe” – (1982)…Bajraktari

“Fushë e blertë, fushë e kuqe” – (1984)…Xhevati

“Dasma e shtyre” – (1985)…Kurt Aga

“Kur hapen dyert e jetes” – (1986)…Babai i Bardhylit

“Historiani dhe kameleonet” – (1989)…Maksuti

Ndalohet rreptësisht ripublikimi i këtij materiali, sipas nenit 80, ligji 35/2016

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here