Astrit Çerma, rolet ne filmin shqiptar

0

 

 

Astrit Cerma (1948). Aktor. Lindi ne Elbasan, me 2 prill. Pas mbarimti te Institutit te Larte te Arteve*, me 1972, filloi pune si aktor ne teatrin “Skapma” te Elbasanit*. Shpejt, u be i parapelqyer nga regjisoret, si akor kryesor i kesaj trupe, duke interpretuar role te para, me se shumti ne fushen e komedise, si dhe role dramatike e karakteresh, sin e shfaqjet Vellezerit, Toke e ndezur, Kyci i arte, Turneu, Dy krisma ne Paris, Hakmarrja e madhe etj.

 

“Brazdat” – (1973)…Zeneli

 

 

“Ne fillim te veres” – (1975)…Shpetimi

 

 

“Thirrja” – (1976)…Kujtimi

 

 

“Fije qe priten” – (1976)…Gjergji

 

 

“Ilegalet” – (1976)…Milua

 

 

“Ata ishin kater” – (1977)…Ramizi

 

 

“Streha e re” – (1977)…Ferhati

 

 

“Pertej mureve te gurta” – (1979)…Mesuesi i papune

 

 

“Shoket” – (1982)…Xheloja

 

 

“Kronike e nje nate” – (1990)…Omer Velaj

 

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here