Arian Culiqi (1960)

0

 

 

Arian Culiqi (1960). Aktor, skenarist dhe regjisor. Lindi ne Shkoder, me 25 mars. Pas mbarimit ne Institutin e Larte te Arteve per aktor, me 1991, ndoqi specializmin dyvje-car oer regji filmi ne kursin pasuniversitar prane kinostudios “Shqiperia e Re” dhe fill me pas u perfshi ne redaksine e spektakleve dhe te filmit te Televizionit Publik Shqiptar.

 

Ka shkruar e xhiruar shume filma te shkurter humoristik, ne nje pjese syresh luan edhe vete, si jane: Dashi pa brire, Pak fresk sonte, Fundi i marrezize, Gjithe fajin e ka paraja, Dashuri me krisma, Borxhliu, Nje baba teper, Pas nje lajmi, Pesha e gruas sime.
Ne stilin e tij perfshihet gjerazi grotesku, tejzmadhimet, karikaturizmi i personazheve, bufonada, deformacionet fizike dhe elemente te tjere te lehte dhe argetues te humorit. Por kjo qasje nuk e ka penguar, ne filmat me te mire te tij, qe te vere ne spikame edhe problematika te mprehta sociale, sikurse krijimin e situatave paradoksale, por ne thelb me nje brendi njerezore realiste.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here