Aleko Skali, themeluesi i teatrit mbetet pa varr (Video)

0

 

 

Harresa ka pllakosur sidomos regjisorin edhe një nga 10 aktorët e parë të teatrit profesionist korçar Aleko Skali. Rreth 50 vite pas vdekjes së tij, Aleko Skali ka mbetur pa shenjë varri.

Koço Qëndro, aktor i vjetër, dhe regjisori Dhimitër Orgocka pohojnë se po bëhen përpjekje të mblidhen fonde që ti rregullohet vendi i prehjes këtij artisti korçar.’Nëse ka një artist që meriton përuljen me respekt, ky është Aleko Skali’ shprehet Koço Qëndro. Ai kujton se Aleko Skali ka vuajtur jo pak në të gjallë, edhe pse një nga figurat më të mëdha të artit skenik korçar.

 

https://youtu.be/4jO023rQw6c

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here