Aktori sarandiot Vangjel Agora

0

Vangjel Agora. (1955). Regjisor, aktor. Lindi ne Sarande. Mbaroi Institutin e Larte e Arteve ne vitin 1977. Fill me pas e  ne vijim ka punuar ne Estraden Profesioniste te Sarandes si aktor, kurse nga viti 1990 e deri sot si regjisor i saj.

Ka realizuar mbi 30 projekte regjisoriale, shfaqje estrade dhe teatri, duke deshmuar nje kuptim e sens realist kundruall interpretimit te veprave dramatike dhe materialeve te llojllojta te paracaktuara ne repertorin e estrades.Sakaq, ne konceptin e tij vihet re perkujdesja per vertetesi, natyrshmeri si dhe ngulmimi i vazhdueshem per rritjen e nivelit artistik te aktoreve.

Si aktor ka luajtur mjaft role, por vecohen ato ne dramat dhe komedite: Me plote deshire, Alarm ne postekomande ,Shenomeni dhe mua, Floke debore ne prill etj.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here