Aktori Piro Kita

0

 

 

Piro Kita ka lindur në 5 qershor të vitit 1953 në qytetin e Korçës. Pas mbarimit të studimeve në Institutin e Lartë të Arteve (sot Akademia e Arteve) fillon punë si aktor në Teatrin ” Skampa” të qytetit të Elbasanit.

 

Në kinematografi ka lujtur më se 10 role. Roli i parë i aktorit Piro Kita do të jetë ai i Bujarit, drejtorit të shkollës në filmin “Zonja nga qyteti” në vitin 1976.

 

Rolet në kinematografi: “Zonja nga qyteti” – (1976); Bujari, “Streha e re” – (1977); Agronom Kliti, “Gjeneral Gramafoni” – (1978); Tili, “Përtej mureve të gurta” – (1979); Djali i zonjës Neriman, “Një natë nëntori” – (1979, Film TV); Doktori, “Ballë për Ballë” – (1979); Komandanti shqiptar i nëndetëses 105, “Një shoqe nga fshati” – (1980); Bujari, “Thesari” – (1981); Gaqua, “Kërcënimi” – (1981); Arbeni, “Kronikë e atyre viteve” – (1986, Film TV), “Historiani dhe kameleoni” – (1989); Karafili, “Ngjyrat e moshës” – (1990); Sokoli, “Kronikë e një nate” – (1990); Mario.

 

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here