Aktori i Teatrit Migjeni, Shkoder Gjon Kola

0

Gjon Kola, lindi në Shkodër, me 14 qershor 1946.

Shkollën e lartë për aktor e mbaroi në vitin 1971, që nga ky vit u emërua si aktor profesionist në teatrin ” Migjeni”. 38 vite me rradhë ka interpretuar rreth 70 role. Gjoni ka interpretuar dhe në dhjetra filma të Kinostudios dhe televiziv.

Gjatë gjithë karierës së tij është shquar në krijimin e karaktereve dhe si mjeshtër në interpretimin e poezisë.

Rolet e Gjonit ne kinematografi: “Operacion zjarri” – (Krosi); “Çifti i lumtur” – (i dashuri i halles); “Besa e kuqe” – (Ndue Prenga); “Gracka” – (Ceni); “Flaka e maleve” – (Binaku); “Ditet qe sollen prnveren” – (kryetari i keshillit); “Te paftuarit”; “Amaneti” – (Frroku); “Gjalle”.

Gjon Kola, Viktor Bruçeti

Fatbardha Mithi, Gjon Kola

Në këmbë: Adnan Kastrati, Shpresa Garuci, Gjon Kola, Elez Kadria, Nefail Piraniqi, Mustaf Tukaj, Enver Hyseni, Merita Smaja, Fatbardh Smaja, Rita Gjeka. Ulur: Pllumb Gjona, Fatmir Neziri, Bep Shiroka, Kujtim Metani. Shtator 1885.

Gjon Kola. Viti 1999

Bruno Shllaku, Rajmonda Marku, Enver Hyseni, Merita Smaja, Gjon Kola. Viti 2004.

Bep Shiroka, Gazmend Gjoka, Gjon Kola, Viktor Bruçeti. Viti 1995

Rita Gjeka, Rikard Ljarja, Gjon Kola, Rajmonda Marku. Viti 2009

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here