Aktori Drini Hila (1950)

0

Drini Hila Ka lindur ne 30.11.1950 dhe studimet e i ka perfunduar prane Institutit te Larte te Arteve, dega Drame ne Tirane. Fillimisht ai eshte emeruar prane Estrades se qytetit ne 15.08.1976 dhe me pas eshte bere pjese e Trupes Profesioniste te Tetarit “Zihni Sako”. Ne karrieren e tij Drini Hila numeron me dhjetera role te interpretuara me mjeshteri jo vetem ne drame por edhe ne vepra te zhanerve te ndryshem ku ka spikatur talenti dhe aftesia e tij profesionale.

Interpretimet e tij jane te shumta ku mund te permendim:“Atje ne Ebro” – Diego; “Ishte Kohe Lufte” – Nevzati; “Kerkoj shtepine time”- Gramozi; “Shqetesimet e Anes”- Bashkimi; ”Nje dru I shtrember”- Petro; “Burrat e lirise”- Mihal Grameno;  “Fundi I sinoreve”- Gjyshi; “Fundi I botes”- Alicibiadi; “Liri a Vdekje” –Recital;  “Operacioni”- Kryeredaktori; “Perballe vetes” – Hakiu; “Per pak toke dhe nje grua”- Marku; “Kjo nuk duhet harruar”- Astriti; “Erashka”- Moraku; “Ne ngjitje” – Saliu; “Shtepia me dy porta”- Luftetari; “Kufiri I gjakut”- Hodo Gravica; “Mbroj te verteten”- Rolandi; “Pyesni malet”- Biri I beut; “Pranvere e vonuar”- Hektori; “I padjallezuari”- Curmas; “Kalores ne kohe”- Micoja; “Jashte deres”; “Qyteti I akuzuar”- Kryetari.

Drini Hila pervec interpretimeve skenike si aktor eshte perkushtuar njeherazi edhe ne vendosjen ne skene te disa shfaqeve artistike ne rolin e regjisorit dhe asistent regjisorit. Ai eshte pjesemarres edhe ne disa filma artistike si: “Njeriu me top”; “Pranvere ne Gjirokaster”; “Sketerre 43”; “Dritat e qytezes”; “Ballkan Pazar”.

Pa dyshim qe eshte nje emrat me te rendesishem qe kane kontribuar prane Teatrit Profesionist “Zihni Sako”me nje game dhe larmi te ndryshem rolesh te finalizuara dhe interpetuara me mjeshteri nga ana e tij, te cilat kane ngelur ne memorien e publikut gjirokastrit.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here