50 vite më parë, iu paraqit spektatorit shkodran premiera e re ” Këshilli i Ndrikullave”

0

 

 

Në kuadrin e 70 vjetorit të Teatrit ” Migjeni” 1949 – 2019. Në foto: Vjoleta Sekuj, Ana Shala, Tinka Kurti, Antonjeta Fishta, Vitore Nino.

 

50 vite më parë, me 19 tetor 1969, iu paraqit spektatorit shkodran premiera e re ” Këshilli i Ndrikullave”. Komedi me dy pjesë. Autor: Sheri Mita; Regjisor: Serafin Fanko;
As/ regjisor: Elez Kadrija; Skenograf: Lec Fishta. Në foto: Tinka Kurti, Antonjeta Fishta, Vitore Nino, Pistol Soja, Ymer Bala, Tano Banushi.

Interpretuan: Myrtezaj: Pistol Soja dhe Ndrekë Prela; Lirika: Vjoleta Sekuj; Rina: Ana Shala dhe Marije Qyrsaqi; Rinushi: Ymer Bala dhe Esat Kola; Leo: Tano Banushi; Leta: Marije Qyrsaqi dhe Ana Shala; Ndrikulla e parë: Tinka Kurti; Ndrikulla e dytë: Vitore Nino;
Ndrikulla e tretë: Antonjeta Fishta.

 

Në foto: Ana Shala, Marije Qyrsaqi, Tano Banushi. Inspektor skene: Çesk Vuksani.
Sufler: Tonin Ujka; Efektet: Zef Cungeli; Grimi: Kin Jaku; Kostumet: Zina Ashta, Bik Ndoja; Ndriçimi: Teufik Duka; Marangoz: Lec Prendi; Rekuizita: Marije Curani; Teknik skene: M. Sejdini, O. Gruda, F. Gokovi.

 

Pistol Soja. Pistoli ishte një ndër aktorët e parë profesionist ne teater. Shfaqja u dha 88 herë. ” Këshilli i Ndrikullave” qëndroi si shfaqje repertori deri në fund të vitit 1973.
Spektatorë: 39.455.

 

Pas shfaqjes. Në foto: (në këmbë), Tano Banushi, Ana Shala, Pistol Soja, Antonjeta Fishta, Serafin Fanko, Tinka Kurti, Vitore Nino, Maliq Sejdini, (ulur), Teufik Duka, Marije Qyrsaqi, Ymer Bala, Nefail Piraniqi.

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here